dimarts, 8 de juliol del 2008

El secret


Ell fa molts anys que guarda una capsa tancada amb clau. De tan en tan l'obra d'amagat i hi posa el que només ell sap. Els seus secrets.


Ella no sap de l'existencia de la capsa, peró de vegades alguna cosa com una veu interior, com un presentiment, com un neguit que no sabría explicar, la posa en guardia i s'ha acostumat a espiar.li els moviments d'amagat, perqué el veu diferent d'abans.


De sobte, un dia, la casualitat fa que ella trovi la capsa. No tan amagada com ell pretenía. El costum de treure.la sovint del seu amagatall, ha fet que es descuidés i ella el vegés com l'obria i hi posava alguna cosa.


Ell s'en adona i la tanca depressa, amb nerviosisme evident i amb un : Que passa?.


I ella respon : Digam.ho tu qué es el que amagues en aquesta capsa.


.-Res d'important.-es la resposta d'ell


.-Doncs si no es important, no et farà res deixar.me veure que guardes oi?.


Ell s'hi nega i s'hi nega, una vegada i un altre, i fins i tot s'enfada i l'hi recrimina la falta de confiança.- Si et dic que no hi ha rés, es que no hi ha res i prou!.


I ella plora per dins i empalideix per fora. .-No sembla que parli ell (pensa). L'home que jo estimo i que diu que m'estima no m'amagaría mai un secret!.


I la caixa resta tancada amb la seva petita clau en el puny d'ell que clou amb força.


I passen dies i messos...i ell nega que el contingut de la capsa sigui important.


.-Son futesses.-diu. I si no em creus, tu mateixa. La teva obsesió es malaltissa. I tot per una capsa que no amaga res d'important.


I ella s'angoixa cada vegada més.


I està segura que ell l'hi amaga un secret. Si el contingut de la capsa no és important...perquè no l'obra i l'hi ho ensenya ?.


Si com ell diu, son "futesses". Perqué no acaba d'una vegada amb el patiment de la dona que diu que s'estima i destapa el maleit contingut de la maleida capsa?.


I un dia i un altre dia, i una nit darrera un altre, tots els fantasmes de la gelosía, la desconfiança, la traició, la por....tots, dansan en el cor d'ella sense parar, una dansa que l'hi asseca el cor molt poc a poc, molt poc a poc....


I ell no obra la capsa ...mai. I no la vol obrir per covardía.


I cuant més temps passi tancada amb pany i forrallat, més i més es tancarà el cor de la seva estimada.


Quins secrets guarda la maleïda capsa?..... Digue.ho vosaltres, què en penseu ?. Qui té la resposta?.